Салатлар рецепты – Простые и вкусные рецепты салатов с фото: 1409 рецептов

Салаты, 4999 пошаговых рецептов с фото на сайте «Еда»

Микс Тоскана «Белая Дача» 200 г

Баклажаны 1 штука

Перец чили 2 штуки

Кинза 50 г

Чеснок 2 зубчика

Красный сладкий перец 1 штука

Грецкие орехи 50 г

Лимон 1 штука

Зерна граната 80 г

Оливковое масло 20 мл

Ореховое масло 30 мл

Сахар 1 чайная ложка

Свежемолотый черный перец по вкусу

Соль по вкусу

eda.ru

Салаты как приготовить с фото пошагово

Рецепты вкусных салатов с фото, салаты на день рождения, простые салаты и вкусные салаты

Доброго времени суток, уважаемые читатели моего рецепта. Иногда бывают периоды, когда хочется приготовить салат, который уже давно не готовил. Это салат со всеми любимой кукурузой. Он довольно-таки популярный, и, для меня лично, сытный. К тому же, приготовление не занимает много времени. Помимо этог…

Такой салат, несмотря на простоту и небольшое количество ингредиентов, довольно-таки популярен. Его готовят не только в качестве закуски к обеду или ужина, но даже для приема гостей. Сочетание таких продуктов как мясо и редька создает интересный вкус и очень сытный. Но по желанию состав салата можно…

У меня с салатами в последнее время какая-то беда. С каждым годом я все больше понимаю что вкуснее “сельди под шубой” и “оливье” их реально нету! Ну еще овощные… мы их едим в больших количествах. Но с наступлением осени хочется иногда чего-нибудь поплотнее (видимо орган…

Не за горами очередной новый год и, соответственно, сопровождающее его наступление застолье. Пора продумывать меню. Хочу поделиться простым, но в то же время оригинальным рецептом салата “Березка” с черносливом, который не только украсит новогодний стол, но и любой другой праздничный, та…

Креветка – ракообразное с продолговатым хвостом, обитающее в морях и пресных водах. Во всем мире их разновидностей около двух тысяч. Они отличаются цветом, размером, вкусом. Принято считать, что вкуснее те,что обитают в пресных водах. Самая большая креветка достигает 30 см и называется “джамбо…

Всеми нами любимые и доступные в летнее время овощи незаменимы в приготовлении вкуснейших холодных закусок и всевозможных салатов. Что же такое салат? Салат – блюдо из нарезанных овощей, яиц, мяса или рыбы, или даже фруктов. Бывают салаты не только холодные, но и теплые. Летом, конечно, чаще готовят…

Лето! Для многих сибиряков самое лучшее и любимое время года. Эти два-три месяца, такие короткие и такие сладкие, особенно, если лето теплое. Это период безграничного счастья и свободы, не надо кутаться в теплые одеяния, можно наслаждаться красотой зелени деревьев и полей, бесконечной голубизной нео…

На просторах интернета этот салат встречался мне под разными названиями, одно из запомнившихся это “салат изумрудный”, но оригинальный рецепт в своем составе имеет всего три ингредиента – куриную грудку, огурец и яичный блинчик, кукуруза по желанию. В нашей семье салат прижился нем…

Салатов на тему овощей и зелени летом великое множество. Из доступных, простых и привычных продуктов можно приготовить много различных вариантов салатов и закусок меняя компоненты или способы приготовления. Здесь сразу вспомнился момент из фильма «Девчата»: картошка жареная, картошка отварная, карто…

Первое, что всплывает в памяти при слове “Кармен” – это новелла французского писателя Проспера Мериме, и, конечно же, опера Жоржа Бизе по её мотивам, о красивой, свободолюбивой и темпераментной девушке. Оказалось, что в кулинарном мире существует несколько вариаций салатов с таким …

Салаты на 8 Марта

Салаты на День рождения

Праздничные салаты

Салат с крабовыми палочками

Салаты (2103 вкусных рецепта с фото)

www.1001eda.com

Салатлар | Beka.uz

  1. Бош саҳифа
  2. Пазандалик
  3. Салатлар

Турли енгил ва тўйимли салатлар рецептлари. Масаллиқларни танлаш, ишлатиш ва сақлаш борасида маслаҳатлар.

 

Турпли салат

жума, 2018 Январ 05    Лола

Ҳамма масаллиқлар майда сомонча тўғралади. Тўғралган турпни тахири чиқиши учун бироз муддатга сувга солиб қуйинг. Сўнгра, барчаси аралаштирилади.

Батафсил…

 

Шпротли газак

пайшанба, 2018 Январ 04    Лола

Қора нон, аввал паррак, сўнгра учбурчак қилиб кесилади. Тостерда ёки товада озгина сариёғ билан икки томони қизартириб олинади. Помидор ва бодринглар ингичка паррак қилиб кесилади. Саримсок пиез эзилади ёки майда тўғралиб, майонез билан аралаштирилади. Нон бўлакчалари устига майонез аралашмаси суриб чиқилади. Сўнг, салат барги, бир булак помидор ва бодринг, устига шпрот балиғи кетма-кетликда қўйилади.

Батафсил…

 

«Қиш зийнати» салати

чоршанба, 2018 Январ 03    Лола

Картошка ва лавлаги сувда қайнатиб олинади. Оқ пиёз иккига бўлиниб, майда паррак қилиб тўгралиб, бироз сувда чайқаб олинади. Шунда пиёзнинг аччиғи кетади. Кўк пиёз майда тўғралади. Барча масаллиқлар тўртбурчак қилиб тўғралади ва аралаштирилади.

Батафсил…

 

«Грек» салати

сешанба, 2015 Сентябр 22    Лола

Барча масаллиқлар кубик қилиб тўғралади. Таъбга қараб туз, лимон суви ва ёғ солиб, аралаштирилади.

Эслатма: Зайтун ёғи ўрнига салат (писта) ёғини ишлатиш мумкин.

Батафсил…

 

«Шуба» салати

шанба, 2015 Сентябр 19    Лола

Картошка, сабзи, лавлаги ва тухум сувда қайнатиб олинади. Бу масаллиқларнинг пўсти артилиб, алоҳида идишга қирғичдан чиқарилади. Салат идишининг тубига майда тўғралган балиқ ёйиб қўйилади. Сўнг, устига тухум оқи, картошка, сабзи ва лавлаги устма уст ёйиб чиқилади.

Батафсил…

 

«Дилором» салати

пайшанба, 2015 Сентябр 17    Лола

Ушбу салат 8-10 кишилик. Гўшт ва пишлоқ сомонча, тухум ва бодринг ярим ой шаклида тўғралади. Кўкатлар ва салат барги йирик тўғралади. Барча масаллиқлар майонез билан аралаштирилади.

Батафсил…

 

Қуритилган бақлажонли салат

чоршанба, 2015 Сентябр 16    Лола

Ушбу салат 10-12 кишилик. Қайнаб турган сувга бақлажон солиниб, 2 дақиқа қайнатилади. Сўнг бақлажон сувдан силқитиб олинади. Қизиган товага ёғ солиниб, тўғралган пиёз енгил ўлгунича қовурилади ва устига қизил қайла солинади.

Батафсил…

 

Қуймоқли салат

сешанба, 2015 Сентябр 15    Лола

Тухумдан оддий қуймоқ пишириб олинади. Барча масаллиқлар тўртбурчак тўғралади. Кўкатлар майда тўғралади. Таъбга қараб тузи ростланиб, барча масаллиқлар майонез билан аралаштирилади.
 

Батафсил…

 

Дудланган пишлоқли салат

якшанба, 2015 Сентябр 13    Лола

Барча масаллиқлар сомонча тўғралади. Кўкатлар майда тўғралади. Таъбга қараб тузи ростланиб, барча масаллиқлар майонез билан аралаштирилади.

Батафсил…

 

«Ноз-ноз» салати

жума, 2015 Сентябр 11    Лола

Товуқ гўшти қўлда майдаланиб, тухумга аралаштирилиб, ёғда қовуриб олинади. Алоҳида идишга сухарик, майдаланган саримсоқпиёз, 1 ош қошиқ майонез солиниб, (таъбга қараб кўкат қўшишингиз мумкин) аралаштирилади. Қолган масаллиқлар кубик қилиб тўғралади ва алоҳида идишда аралаштирилади.

Батафсил…

 


  • Жами мақолалар: 29
  • Саҳифада мақолалар:

beka.uz

Байрам дастурхонингизга салатлар рецепти

Севимли оливье

Янги йилга янгича усулда тайёрланг!

Зарур масаллиқлар: 7 бўлак қайнатилган мол гўшти ёки тили, 6 та тузланган бодринг, 5 та қайнатилган тухум, 1 та кичкина бош пиёз ва қайнатилган картошка, 2 ош қошиқ консерваланган кўк нўхат, ун, ўсимлик ёғи, майонез, шивит, туз.

Тайёрланиши: 1. Қайнатилган мол тили бўлакларини ликопчага айлана шаклида териб чиқинг.

2. Пиёзни юпқалаб ҳалқа шаклида тўғранг. Ун сепиб, қиздирилган ўсимлик ёғида қовуриб олинг.

3. Қайнатилган картошка, тузланган бодринг ва 2 дона қайнатилган тухумни тўртбурчак шаклда майдалаб тўғранг. Шивитни майдаланг. Масаллиқларни аралаштириб, консерваланган кўк нўхат қўшинг. Туз сепиб, майонез солиб аралаштиринг.

4. Мол тили устидан салатни чиройли қилиб солиб, атрофини қолган тухумлари билан безаб чиқинг.

Тайёрланиш вақти: 45 дақиқа.

 

«Атиргул» салати

Қишда ҳам баҳорий кайфият

Зарур масаллиқлар: 400 гр. қайнатилган ёғсиз гўшт, 250 гр. консерваланган қўзиқорин, 1 та қизил булғор қалампири, кўк пиёз, зайтун меваси (донаксиз). Қайла учун: 1 стакандан камроқ сметана, 2 ош қошиқ лимон шарбати, майдаланган қалампир, туз.

Тайёрланиши: 1. Гўшт ва қўзиқоринни сомонча шаклида юпқалаб, булғор қалампири ҳамда кўк пиёзни майдалаб тўғранг. Кейин масаллиқларни аралаштиринг.

2. Сметанага туз, майдаланган қалампир ва лимон шарбати солинг.  Қайлани салатга қўшиб, яхшилаб аралаштиринг. Салатни зайтун меваси ва тузланган қўзиқорин билан безатинг.

Тайёрланиш вақти: 50 дақиқа.

 

«1 январь» яхна таоми

Сельд балиғи гўштидан…

Зарур масаллиқлар: 100 гр. сельд балиғи, 2 донадан картошка ва тухум, 1 тадан сабзи ва лавлаги, кўк пиёз.

Тайёрланиши: 1. Сабзавотларни қайнатиб олинг. Пўстларидан тозалаб, эзинг. Майонез қўшинг. Тухумни ҳам қайнатиб, қирғичдан ўтказинг-да, майонез қўшинг.

2. Целлофан ёйиб, устига майдалланган кўк пиёз сепинг. Кейин сельд балиғи бўлакларини қўйинг. Устидан сабзавотли бўтқа ва тухумни солинг. Туз сепинг. Кейин эҳтиёткорлик билан ўраб, музталкичга қўйинг. Қотгач, ўртача катталикда кесиб, дастурхонга тортинг.

Тайёрланиш вақти: 2 соат.

 

Ажойиб егулик

Бақлажон ва гўштли «дуэт»

Зарур масаллиқлар (4 кишилик): 800 гр. гўшт, 100 гр. пишлоқ, 2 та бақлажон, 1 бош пиёз, 6 ош қошиқ ўсимлик ёғи, туз, қора мурч.

Тайёрланиши: 1. Бақлажонни 1 см.лик қалинликда айлана шаклда кесинг. Туз солинган сувга 20 дақиқага солиб қўйинг. Кейин сувини яхшилаб силқитиб, 3 ош қошиқ қиздирилган ўсимлик ёғида қовуриб олинг.

2. Пиёзни ҳалқа, гўштни каттароқ қилиб тўғранг.

3. Қолган ўсимлик ёғини қиздириб, гўштнинг қовуринг. Кейин қопқоғини пасайтириб, 10 дақиқа паст оловда қолдиринг.

4. Пишлоқни қирғичдан ўтказинг. Бақлажоннинг устига гўшт бўлакларнини қўйиб, туз, мурч сепинг-да, пишлоқ қириндисини ҳам солинг. 170 даражада қиздирилган газ печига 15 дақиқага қўйиб олинг.

Тайёрланиш вақти: 1 соат.

 

«Ананас» салати

Фантазияни ишга солинг, келинчаклар!

Зарур масаллиқлари (4-6 кишилик): 200 гр. қайнатилган товуқ гўшти, 4 та картошка, 2 та қайнатилган тухум сариғи, 1 бош пиёз, 1 ош қошиқ сметана, ўсимлик ёғи. Безак учун: 150 сариёғ, 6 та кўк пиёз, 2 та қайнатилган тухум оқи, 1 та қайнатилган сабзи.

Тайёрланиши: 1. Картошкани қайнатиб, тозалаб, эзинг. Пиёзни тўрт бўлакка бўлинг. Тухум сариғи, қайнатилган товуқ гўшти ва пиёзни гўштқиймалагичдан ўтказинг. Картошкали бўтқага қўшинг-да, сметана солиб, аралаштиринг. Қўлингизга ўсимлик ёғи суртиб, ликопчага аралашмани солинг-да, ананас шаклини ясанг.

2. Сариёғни кондитер қопчасига солиб, ананас атрофини кичкина гулчалар билан безаб чиқинг. Сабзини майдалаб тўғраб, сариёғли гулларга ёпиштиринг. Ўртасига эса кўк пиёз баргини солиб қўйинг. Атрофини тухум оқи бўлаклари, сабзи ва шивит билан безатинг.

Тайёрланиш вақти: 50 дақиқа.

 

«Денгиз юлдузи»

Арчагамас, дастурхонингизга безак!

Зарур масаллиқлар (4-6 кишилик): 250 гр. дудланган гўшт (колбаса), 200 гр. тузланган қўзиқорин, 100 гр. пишлоқ, 3 та қайнатилган тухум, 1 тадан помидор ва тузланган бодринг. Қайла учун: майонез, ярим чой қошиқ қалампир. Безак учун: салат барги, ярим банка тузланган зайтун меваси, 4-5 та қисқичбақа тайёқча.

Тайёрланиши: 1. Дудланган гўштни тўртбурчак шаклда тўғранг. Қайнатилган тухумнинг сариғи ва оқини ажратинг. Пишлоқ ва тухум оқини қирғичдан ўтказинг.

2. Тузланган қўзиқоринлардан безак учун олиб қўйиб, қолганини майдалаб тўғранг.

3. Помидор ва бодрингни тўртбурчак шаклда майдалаб тўғранг. Қалампирни майонез билан аралаштиринг. Барча масаллиқларни аралаштириб, майонезли қайлани солинг.

4. Салатни салат барги устидан юлдузча шаклида солиб чиқинг. Юзига майдаланган тухум сариғи сепинг. Кейин қисқичбақа тайёқчаларини бўлаклаб, улар билан юлдузли салатни безатинг. Атрофига тузланган қўзиқоринларни қўйиб чиқинг.

Тайёрланиш вақти: 45 дақиқа.

darakchi.uz

Салатлар – фото – Ўзбекистон

Баҳор салатлар рецеплари:
Узоқ кутилган баҳор келиши билан ӯзимизга кераксиз нарсаларни ташлаб баҳордан завқ олайлик. Сиз аллақачон қиш парҳезидан зерикиб, баҳор янгилашини бошлашингиз мумкин. Шунинг учун биз баҳор салатлар рецептларини эслашни таклиф этамиз.

Салат цитруси:

Баҳор салатини таёрлаш учун – Бизга янги узилган мевалар ёки зафзавотлар керак бӯлади. Яримта қайнатилган лавлагини кубик шаклида тӯрғалади, мевани дона ва пӯстлоғини тозалаб бӯлакларга бӯламиз. Бир косага лавлаги 30-мл балзамик сиркаси аралаштириб, иккинчи косада кӯкат ва мевалар, 1- ош қошиғида зайтун ёғи ва камроқ туз. Ҳаммасини аралаш қилиб устига анор донаси ва ёнғоқ сепилпди – салатимиз тайёр.

Капустная мозаика

Карамнинг ҳамма сорти – баҳорий салатнинг асосий масаллиғи ҳисобланади. Бундан ташқари баҳор карам салати турли хил витаминларга бой. Салат учун – оқ карамни сабзи шаклида тӯрғаймиз ва бир та қирғичдан ӯтказилган сабзи билан аралаш қиламиз, 100- гр қуритилган ӯрикни қайнатилган сувга 5 – дақиқага ивитиб қӯйилади. Сӯнгра донасини ажратиб майда қилиб тӯрғалади. Ҳамма масаллиқни салат бӯшқоғига солиб , кашнич, салат переправаси ва бирта лимон шарбати, 2 – ош қошиқида ӯсимлик ёғи аралаш қилинади . Ёқимли иштаҳа.

Пикантная изюминка

Вақтимиз тиғиз вақтда баҳор салатини қандай қилишимиз мумкин? Оддий сабзавотлар , ҳар биримизнинг яхлатгичимизда бӯлса керак. Бунинг учун биринчи бӯлиб 2- та бодиринг ва 5-7 редискани кубик шаклида тӯрғалади, ӯртахил памидорни бир нача бӯлакларга бӯлинади. Салат барги, бир неча кашнич, ва кӯк пиёз баргини майда қилиб тӯрғаймиз. Энди масаллиғимизга 4 – ош қошиқ зайтун ёғи, яримта лимон шарбати ва бир тиш саримсоқ пиёзни сиқилади ва қайла аралашмасини забзавотларга қӯшилади. Салатимиз тайёр.

Тову гушти билан салат:

 

Баҳор салати товуқ гӯшти ва янги сабзавотлар билан – камчиликсиз брикма, бутун оилага лаззат бахш этади. Унга авокадо ва анор доналарин қӯшиш, жуда яхши витаминларга бой салат бӯлади. Бунинг яхшилиги шундаки, моддалар таркиби ӯзгариб янги бирлашмани яратиши мумкин. 300- гр товуқ гӯштини бӯлакларга бӯлиб қозонга 20 – дақиқа давомида қовирилади, ёки грилда пиширилади. Шундай қилиб биз бошқа маҳсулотларга ӯтамиз. Салат баргини қӯл билан майдалаймиз, 3- дона памидорни бӯлакларга бӯламиз, авокадони тозалаб тилим қилиб тӯрғаймиз. Товуқ гӯшти тайёр бӯлгач ҳамма масаллиқни аралаштириб ёқтирган қайлангизни қӯшинг. Салат тайёр.

Ветчина билан салат:

Баҳор салати ветчина билан – яна бир яхши ечим, қачонки сиз маззали ва фойдали нарсани хоҳлайсиз. Биринчи бӯлиб юмшоқ пишлоқни ветчина ва балгарини узун-узун қилиб кесамиз. Унга 150 – гр жӯхорини қӯшиб, ҳаммасини аралаш қиламиз. Қайла учун бир косада 3 – ош қошиқ зайтун ёғи, 1 чой қошиқ лимон шарбати, таъбга кӯра туз ва зираворлар қӯшиб аралаштирамиз. Қайлани салатга қӯшиб яхшилаб аралаштирамиз қайла кӯп бӯлмаслиги керак акс ҳолда ӯзидан сув чиқариб салатимиз ӯз маззасини бузиши мумкин.

 

Кракер билан салат.

Масаллиқлар:

Кракер – 150 гр,

Карам – 300-350 гр,

Шӯр бодиринг – 150 гр,

Маёнез – 2-3 ош. Қошиқ

Макка жӯхори – 200 гр.

Кракер билан салат жуда маззали.

Кракерни магазиндан ёки  ӯзингиз таёрлаган бӯлсангиз ҳам бӯлади.

Бодирингни майда қилиб тӯрғалади.

Карамни сабзи шаклида тӯрғалади.

Ҳаммасини аралаштирилади.

 Салатимиз тайёр!   Ёқимли иштаҳа.

axbor.sorbon.ru

Татарский салат, рецепт с фото — wowcook.net — самые вкусные кулинарные рецепты

Как приготовить татарский салат, самый вкусный рецепт

Рецептов этого вкуснейшего салата я встречала много. Основные ингредиенты — это морковь, свекла, капуста, мясо и жареная картошка. Так вот многие используют морковь, свеклу и капусту в сыром виде. А бывает, что заменяют сырую капусту квашеной. В качестве мясных составляющих берут отварную  или копченую говядину, реже курицу, но ни в коем случае не свинину. Я же хочу поделиться своим любимым рецептом татарского салата. И уверена, что он придется по душе Вам. В рецепте используются острая корейская морковь и корейская свекла, рецепты которых можно найти по ссылкам. Приготовленные таким образом свекла и морковь придают салату невообразимо ароматный вкус и сочность. Ну и, конечно, добавляют остроты, без которой ни обходится ни один восточный рецепт. А что касается сухой картофельной соломки, так ее можно пожарить самостоятельно или купить в готовом виде на рынке (ищите в отделах с чипсами). Да, и самое главное: если у Вас есть все ингредиенты, салат готовится очень быстро.

Ингредиенты:

  • 400 г копченой говядины;
  • 200 г корейской моркови;
  • 200 г корейской свеклы;
  • 400 г свежей капусты;
  • 1 пачка картофельной соломки;
  • 4 ст.л. майонеза;
  • немного зелени петрушки для украшения.

Приготовление татарского салата

1. Копченое мясо нарезаем тонкой соломкой.

2. Шинкуем капусту.

3. Выкладываем все ингредиенты на большое блюдо, разделяя его на секции. В центр ставим соусницу с майонезом, украшаем петрушкой. Подавать татарский салат на стол лучше в таком виде. Как гости оценят всю красоту этого салата и Ваши старания, все можно сложить в одну миску и перемешать. Советую поступить именно так, поскольку картофельная соломка в перемешанном салате быстро теряет свою форму и перестает быть хрустящей уже через полчаса. Поэтому после того, как перемешаете салат, его нужно сразу кушать. Приятного аппетита!

wowcook.net

Оставить ответ

Обязательные поля помечены*